Min Bullet Journal 2018

Jeg har altid været svært glad for kalendere i analog form, for selvom jeg har min telefon med mig uanset hvor jeg går, kan jeg ikke helt finde ud af at bruge kalender-funktionen på en funktionel måde, og så kigger jeg ærlig talt heller aldrig i den, med mindre jeg lige skal se hvad uge vi er i, eller hvad dato det nu lige er.

Normalt har en helt almindelig spiralkalender været det jeg brugte til at skrive vagter, aftaler osv. ned i, men i september måned sidste år, blev jeg lidt hooked på det der ‘Bullet journal’ som jeg så dukke op flere og flere steder.

Hvad er en ‘Bullet journal’?

Bullet journal systemet er tænkt og opfundet af Ryder Carroll, og man kan på Bulletjournal.com læse alt om hvordan systemet fungere, og hvad en bullet journal ‘skal’ (læs kan) indeholde.
Man bestemmer nemlig helt selv hvordan man vil bruge systemet, om man holder det helt simpelt, eller om man vil gå all-in med dekorationer og hvad man ellers kan finde på.

Det eneste du rent faktisk skal bruge for at komme i gang med din egen BuJo er en hvilken som helst form for notesbog, om den har prikkede, linjerede, ternede eller blanke sider er ligegyldigt og så selvfølgelig noget at skrive med – en blyant eller kuglepen.

Som den lettere perfektionistiske type jeg nu er, var det en anelse skræmmende for mig at skulle tegne en hel kalender helt selv, tænk hvis jeg laver en fejl, eller (oh skræk) skriver noget forkert. (Da jeg i folkeskolen brugte seriøst meget tid på at dekorere mine kalendere, kunne jeg finde på at købe en ny, hvis jeg lavede en fejl, selv et lidt krøllet udråbstegn kunne ødelægger en hel kalender)

Jeg bestilte min første notesbog hjem (en Leuchtturm 1917 i A5), samt et par farvede vandbaserede brush-markers, og imens jeg ventede på at det landede i postkassen, blev især Pinterest og Youtube støvsuget for inspiration, ideer og how-to’s, sådan at jeg var godt forberedt når jeg skulle i gang. Jeg havde faktisk en semi detaljeret plan for hvad jeg skulle have med i min helt egen version af en BuJo.

Her fire måned efter, er jeg nu gået i gang med en ny bog. (Og det er altså ikke pga. fejl i den gamle, og jo den har massere fejl)
Men et nyt år betød for mig også en ny bog og en ny start. Nu har jeg ‘øvet’ mig i fire måneder, og har fundet ud af hvilke ting der virker for mig, men også hvad der ikke virker, og jeg tror stadig ikke jeg er færdig med at definere min form for BuJo.

Men en ting jeg dog især har lært, er at ALT ikke behøver at være så skide perfekt altid. Det kan sagtens have sin egen charme at en boks blev pilskæv, eller at et bogstav blev lidt for småt i forhold til resten, og krøllede udråbstegn er også fine.

Futurelog januar-juni

Sandra

One Comment

Skriv et svar