Hvor blev tiden af?

Såeh.. ja..

Der er faktisk gået næsten to år siden jeg sidst skrev et blogindlæg, deraf overskriften vil jeg tro.
Mange ting er sket i løbet af de år – rigtig mange ting faktisk.

Det første der sådan umiddelbart skete var at jeg fik tilraget mig en rigtig lækker omgang seneskedehindebetændelse i begge håndled, faktisk ca. lige efter mine fine hækleprojekter – jeg har ikke hæklet siden, eller blogget..

Så har jeg jo også brugt 8 uger af årene i Kolding, og de resterende uger (måneder) i Roskilde, hvilket har resulteret i at jeg nu er færdigudlært som Salgsassistent med en karakter jeg stadig krummer tæer over, og en grund bag karakteren der stadig irritere mig grænseløst, og nå ja så er jeg arbejdsløs.

Historien bag min eksamens karakter kan i da lige få, den er fabelagtig, næsten en roman værdig.
Tilbage i… det har nok været oktober eller november 2016, bad jeg min daværende afdelingsleder om hjælp til at finde et emne til min fagprøve, da min oprindelige ide var død og begravet længe inden da, og jeg gerne ville være i god tid, så jeg kunne forberede hele fagprøven perfekt, og jeg var ca. ligeså blank som et spejl angående emner.
Hun ville selvfølgelig gerne hjælpe, så vi aftalte en dag vi kunne sætte os ned og kigge på det, jeg skulle bare lige gå hjem og brainstorme og skrive ALT ned hvad der faldt mig ind, så det gjorde jeg.

Midt i min brainstorm tænker jeg “Hey! Jeg burde skrive om et eller andet med ledelse, nu det er i den retning jeg gerne vil bagefter”, og så skrev jeg alle mulige andre ting ned der omhandlede optimering af salg, lagerstyring, et projekt vores butik var en del af og bla bla bla.

Dagen for vores lille møde kommer, og jeg fremlægger alle punkterne på listen fra min brainstorm, og min leder spørger hvilket emne jeg er mest på, hvortil jeg selvfølgelig svare “den med ledelse”.
– “Det har ikke noget med dig at gøre, det kan du ikke lave om” siger hun så.
Nå men så måske noget med butiksindretning, hvorfor man bygger butikkerne som man gør og varepræsentation?
– “Det har ikke noget med dig at gøre, det kan du ikke lave om”

Efter vores fine meget inspirerende møde går jeg derfra og ved stadig ikke hvad dælen jeg skal skrive om, ugerne går og vi skal på skole igen.
Jeg hiver fat i vores underviser og fortæller at jeg er lidt udfordret på valg af emne, og hjælp fra baglandet. Og hun sender mig hjem med beskeden om at jeg skal prøve at vinkle et emne på min ledelses ide, og sende til hende og så kunne vi sammen få strikket noget sammen, for hvis underviseren ligesom mente at emnet duede, så duede emnet, så kunne min leder pippe nok så meget om hvad jeg kunne og ikke kunne.

Jeg var ikke mindre blank da jeg kom hjem.

I perioden op til at jeg skulle sætte mig fast på mit endelige emne, og aflevere problemformulering osv. skete der gud ved hvor meget lort i mit liv, at jeg havde lyst til at hoppe ud af et vindue og glemme alt om ja ALT.

Men i hvert fald..
Mit emne endte derfor med at være ‘at optimere salget på min denim afdeling’.

Jeg skrev min fagprøve, afleverede den og tog til eksamen.

Aldrig har jeg været SÅ sikker til en eksamen, de stikordskort jeg havde kreeret, stod jeg bare og blafrede med imens jeg fyrede hele min fremlæggelse af, svarede på spørgsmål som var jeg ekspert i denim, og salg. Da jeg gik ud af døren kunne jeg flyve og tænkte “Hvis det ikke var i hvert fald en 10’er, så ved jeg ikke hvad er”.

De kaldte mig ind igen, fortalte mig flot at jeg burde gå den grafiske vej, for de havde da aldrig set så gennemført en opgave før, det var simpelthen SÅ flot bla bla bla. (1-0 til knust grafikerdrøm, +1 til det dårlige humør der var lige rundt om hjørnet)
“Det var skide godt, du har fået 7” (+1 til det dårlige humør, der ramte LIGE der)
“Grunden til det er, at det du havde valgt at snakke om var lidt smalt” Pause.. “Hvis du havde snakket mere om hvordan man vha. ledelse/ledelsesstile kunne motivere medarbejderne til at være bedre til at sælge denim” *Slukket for hørelsen* (+100 til det dårlige humør)

LEDELSE? Seriøst? Det forbandede emne jeg fra start var mest interesseret i at skrive om, og som min leder afviste blankt, var grunden til mit tåbelige 7 tal?

Jeg sydede på vej ud af døren, og bandede min gamle leder langt væk indvendigt.

Men men.. Jeg er færdigudlært nu, mit eksamens bevis er en fin blanding af 10 og 12-taller, ja og så mit 7 tal.

Så ja de sidste næsten 2 år har været en gigantisk blanding af op- og nedture.
Jeg tænker der er virkelig mange opture på vej min vej nu..

Sandra

Skriv et svar