Chris Carter – Dødsshowet

chriscarter5Forfatter: Chris Carter
Original titel:
One by one
Udgivet: 2013
Forlag: Jentas
Genre: Krimi, Spænding
Antal Sider: 393
Sprog: Dansk
Vurdering: hihhihhihhihhih

Om bogen:

Du ser. Du vælger. De dør.

Kriminalassistent Robert Hunter fra Los Angeles-politiets specialdrabsafdeling får en anonym opringning, der beder ham gå til en bestemt en privat udsendelse. Hunter logger på, og en forestilling beregnet kun for ham begynder straks. Tvunget til at foretage et kvalmende valg må Hunter sidde og se på, mens et uidentificeret offer bliver torteret og myrdet live på internettet. Før Hunter og hans makker Garcia overhovedet når at komme i gang med efterforskningen, får Hunter en ny opringning. En ny internetadresse. Et nyt offer. Men denne gang har morderen opgraderet sit spil …

Min mening:

Chris Carter gør det bare igen og igen, skriver de mest fangende creepy krimier. Dødsshowet er i den grad creepy og mega spændende, den er så svær at lægge fra sig, for man er bare nødt til at se hvad der sker ‘lige om lidt’.
Der går ikke mange sider før død og ødelæggelse rammer siderne, og med Chris Carter som forfatter er man garanteret en psykopatisk morder, der dræber sine ofre på de mest sindssyge måder.

I denne bog skydes der med skarpt mod reality tv-shows, og det hele handler lidt om hvad folk kan finde på at gøre når de sidder trygt bag deres tv-/computerskærm derhjemme, og deres valg ingen konsekvenser har for dem selv.

Uden at røbe for meget af handlingen, kidnapper vores psykopat forskellige mennesker, anbringer dem i alverdens former for apparater, streamer det på nettet og lader seerne vælge hvordan ofret skal dø. Lidt “Saw-agtigt” dog uden at ofret har meget chance for at overleve, eller vælge noget som helst selv.

Hr. Carter er mester i at bakke sine skumle planer op med ‘baggrunds-info’ for hvordan forskellige ting er mulige – mange syntes sikkert det er drøn forstyrrende med alle de forklaringer – jeg elsker det dog, for så behøver min hjerne ikke at over analysere hele teksten, og jeg ender ikke med at stoppe op midt i bogen og tænke ‘Ej hold nu op, det kan jo ikke lade sig gøre!’

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvor Hr. Carter får sine syge ideer fra, men jeg elsker det for det er bare med til at gøre alle hans bøger neglebidende spændende hele vejen igennem, og man gætter meget sjældent for ikke at sige aldrig hvem morderen eller hvad motivet er, før han præsentere det for en. Jeg sluger simpelthen bøgerne i rekord fart, og det ærgrer mig hver gang at der ikke lige var 200 sider mere.

Dødsshowet er klart en bog der er værd at læse, og jeg kan seriøst ikke vente til jeg får mine små fedtede fingre i de næste to bøger!

Sandra

Skriv et svar