Fra bog til det store lærred #1

“Fra bog til det store lærred” er en samling af indlæg som handler om bøger der er blevet/bliver filmatiserede.
Og naturligvis min personlige mening om resultatet.

Joe Hill – Horns

Horns er i forvejen en besynderlig fætter af en bog, som i korte træk handler om den unge mand Ig Perrish  som er hovedmistænkt i sagen om mordet på hans kæreste igennem mange år. Alt bevismaterialet er gået tabt i en brand på politistationen og Ig er naturligvis uskyldig, så han er opsat på at finde den rigtige morder.
Efter en vild druktur vågner Ig op med djævlehorn i panden, og ret hurtigt går det op for ham at folk fortæller ham de mest vanvittige sandheder når de ser på ham, og han kan ved at røre dem se en del af deres fortid.
På den måde arbejder han sig igennem fortiden og finder til sidst frem til hvem der dræbte hans kæreste.

Jeg faldt så ret tilfældigt over en trailer for filmen Horns, som i øvrigt åbenbart havde præmiere tilbage i 2013 – hvor den kære Daniel Radcliffe spiller Ig Perrish – Den skulle da ses, det var der da ingen tvivl om.

Men hold nu fest! Magen til makværk skal man næsten lede længe efter. Det virker seriøst som om manuskriptforfatteren har haft stress, hele bogen skulle åbenbart spyttes ud på lærredet hurtigere end man kunne læse ordene i bogen.

I hovedtræk ligger meget af handlingen sådan nogenlunde op af bogens, men der er godt nok blevet ændret meget, hvilket sikkert også er derfor jeg får følelsen af at det hele skal gå alt for hurtigt. Man når aldrig rigtig at dykke ned i de små ‘historier’ Ig får ved at røre ved en person. Så man langsomt selv kan lægge to og to sammen – hvilket man i den grad får lov til i bogen.

Hele historien man får om selve mord-aftenen er f.eks. fuldstændig lavet om i filmen, så indrømmet – der slukkede jeg simpelthen for filmen, fik aldrig set den færdigt. Faktisk pausede jeg flere gange filmen for at lave noget andet, for den fangede mig bare overhovedet ikke som bogen ellers havde gjort.

Jeg har før været skuffet over en filmatisering, men aldrig SÅ skuffet!
Jeg har blandt andet brokket mig lidt over små ændringer i Harry Potter, som jeg personligt synes var en vigtig del af handlingen i bogen – men de ting har trods alt aldrig været så store at det har ødelagt filmene for mig.

Skal ikke kunne sige om Horns er en fremragende film – hvis man ikke har læst bogen, men jeg var og er stadig dybt skuffet!

Har du læst bogen, set filmen, eller begge dele og hvad synes du?

Sandra

Skriv et svar