Det der ikke slår os ihjel

detderikkeslårosihjel
Jeg var svært begrejstret for Mænd der hader kvinder, og Pigen der legede med Ilden (efter at have set filmen Luftkastellet der blev sprængt først, havde jeg ikke synderligt meget lyst til at læse bogen, skulle måske gøre det alligevel) – og jeg burde vel derfor være blandt dem der lige for tiden ikke kan få armene ned af ren begejstring, fordi der netop nu er udkommet et 4. bind af Millennium serien. – men ærligt, jeg kunne ikke være mindre begejstret, og have armene hængende længere nede ad kroppen – hvor meget jeg end har haft lyst til at kunne læse mere om Lisbeth Salander og Michael Blomkvist.

Det er sikkert en super fremragende bog – det skal jeg jo sådanset ikke kunne sige noget om, jeg har af gode grunde ikke læst den.

Men jeg har det virkelig stramt over at det ikke er Stieg Larsson der er forfatteren,hvilket naturligvis ville være overordenligt skummelt eftersom at manden for længst har forladt jorden, og er holdt op med at skrive.

Jeg er heller ikke bekendt med David Lagercrantz, og har aldrig læst noget af ham – han er sikkert en forrygende forfatter – men han er bare ikke ham der har opfundet Frk. Salander og Hr. Blomkvist – det ville for mig svare til at J.k. Rowling var kradset af før hun havde nået at færdiggøre Harry Potters historie – det ville bare ikke være det samme hvis en anden tog over.

Oveni det hele synes jeg i det hele taget at bogen har været/er overhypet, og der gik da også lige lidt rigeligt ‘Dan Browns Inferno’ i den, med alt det hemmeligholdelses halløj, og mediedækning af selvsamme.

Jeg har stadig ikke helt gjort op med mig selv om jeg skal læse den – på et tidspunkt. Men det er i hvert fald ikke en af mine must-reads, og det kan helt sikkert godt vente til hypen har lagt sig.

Hvad er din mening om ‘Det der ikke slår os ihjel’, skal du læse den?

Sandra

Skriv et svar