Grønne fingre? eller..

Jeg har altid være typen der bare skulle kigge på en blomst så visnede den. Jeg har formået at få en kaktus til at mugne, og en anden til at visne – og det helt uden at vande dem. Selv mine forsøg på at tørre f.eks. roser er gået galt, selvom de har hængt med hovedet nedad og sådan.

Men jeg kan godt lide blomster, og jeg elsker at de kan stå og se flotte ud (i mit tilfælde dog under 3 dage ad gangen)
Ikke desto mindre valgte jeg altså i foråret at jeg skulle dyrke chili’er. Om det er så er mine ‘anti-grønne’ fingre, eller planterne der har drukket pis ved jeg dog ikke – men den ene er vokset som et monster, har sat tonsvis af blomster, men ikke én eneste chili er det blevet til endnu.
Min anden plante har lavet 4 fine gule/orange chilier til mig indtil videre, og én mere er på vej, den blomstre også helt vanvittigt, men den smider bare blomsterne når de har blomstret = ingen frugter.

Jeg har prøvet alt muligt – gødning, meget vand, mindre vand, udtørring, ingen udtørring – alligevel falder blomsterne af i hobetal, må indrømme at jeg har opgivet lidt med den store chili-høst til efteråret. Øv!

Jeg er dog lidt stolt af mig selv over at jeg faktisk ikke har formået at slå planterne ihjel endnu, jeg har haft dem siden maj måned! De ser ud til at trives super godt, og jeg mistænker faktisk lidt mit vindues placering som skurken – det er vidst vest-vendt (vinduet altså) hvor det anbefales at stille chili-planter i syd-vendte vinduer. Har også to gigantiske træer udenfor mit vindue, der ligesom ‘stjæler’ en hel del af sollyset når det endelig kommer i vest.

Min mor har dog samme problemer som mig, med at blomsterne bare falder af, dog mest på den ene af hendes planter, og de står i syd-vendt vindue. Så om det ligesom er placeringen der er ‘the issue’ ved jeg ikke.

Uanset hvad – bliver det en sløj chili-høst i år, så jeg må bare prøve igen næste år! Fremskridtet ligger lidt i at planterne faktisk stadig er i live – Og den ene har da trods alt givet lidt chili!

Sandra

Skriv et svar